tiistai 23. maaliskuuta 2010

19.3 Wuhan, VOX

6.30 herään hotellin palohälytykseen. Kyseessä ei ollutkaan palohälytys vaan Pasin puhelimen ei niin lempeä herätysääni. Rutiiniksi muodostuneen kiireen saattelemana saavumme hotellin aulaan jossa muut Kurpat ja Paul jo odottivatkin. Kaksi taksia alle ja juna-asemalle.

McDonaldsin tai KFC:n sijaan päätimme nauttia aamupalan asemalla. Antti haki koko ryhmälle wieneriä muistuttavat pullat joissa oli nakki. Itse tyydyin mielihyvin repusta löytämääni veteen.


Näkymä hotellin ikkunasta

Noin viiden tunnin junamatkan ja aseman monnitungoksen jälkeen saavuimme hotellille pimeällä kanamuna-vanilla noin kello 13.00. Kuskin löydettyä matkakorvausta vastaavan kuitin hansikaslokerostaan kirjauduimme hotelliin ja nautimme runsaan kiinalaisen lounaan. Vapaa-aikaa jäi lounaan jälkeen ennen soundcheckiä nelisen tuntia, joten osa meni hotellille koisimaan ja osa tutustumaan Wuhan-kaupungin elämään.

Ilma oli mitä mahtavin (aurinkoinen +27) joten Uula, Heikki, Ktimi ja Big Pepper (allekirjoittanut) päätimme kokea Kiinan toiseksi suurimman järven tourmanagerin suosittelemana.


Janari, Leksa, Tuula Kiinan toiseksi suurimman järven poustaajat, Ktimi kameran takan

Taksin kuljettamana saavuimme järvelle, mutta emme epäonneksemme olleet ainoat paikan päällä. Äänitaiteilija Uula saikin loistoidean: reppu täyteen taskulämmintä paikallista ja sähkövene vuokralle. Hintaa botskille kertyi euro mieheen tunnilta. Mahtavien maisemien ja venkulan mollukan helliessä kuontaloitamme väistimme mm. yhden miinan, kolme monnivenettä sekä ihmettelimme ränsistynyttä saunarakennusta keskellä järveä.


6€:n temppeli, ei oo näil liksoil varaa panostaa


Selkää temppelille, Snipen levyt - levyalekamaa

Wuhanin VOX:sta olimme kuulleet ylistäviä kommentteja paikan, yleisön sekä äänentoiston suhteen. Kahden lämppärin jälkeen kipusimme lavalle ja se sitten taisi olla se joku kolmas kappale, jolloin tunsin typerän virneen kasvoillani - katselin noin kolmensadan kiinalaisen mylvivän, pomppivan ja kiljuvan. Monneja valui parvelta alas lavan eteen. Meininki oli sitä luokkaa, että silmät sulkiessa pystyi kuvitella musiikkibisneksen olevan ihan ok juttu.


No huh huh..

Keikan loppumetreille oli sovittu, että kiertuemanageri toisi videokameran lavalle ja kuvaisimme tämän yhden uran huipentuman… mutta toisin kävi. Paul saapui kuin saapuikin lavalle ison huudatuksen jälkeen ja ilmoitti Heikille kuiskaten: ”There´s no battery”. Perhana soi äänekkäästi. Heikki kuitenkin otti tilan haltuun, osoitti kameralla yeisöä ja töräytti ilmoille: ”Everybody scream!” ja yleisöhän huuti kuin monni grillissä. Joten mitään ei saatu tallennettua. Pojat on vieläkin vain pelkkää puhetta.





Mykistävän keikan jälkeen jäimme istumaan VOXin edessä sijaitseville portaille. Hetken kuluttua "faneja" rupesi hääräämään ympärillä kuvia napsien ja yksi heistä totesi Timille: "Your sweat came all over me!!" - viitaten keikan hikiseen rättitukan heilutukseen.





Tovin katsottuamme erittäin lahjakkaan katupaistinpannunkääntäjän taitoja Pasi päätti kokeilla ripulirajojaan. Rohkean ja erittäin komean isähahmon esimerkkinä muutkin ottivat annoksen tätä ”ehkä parasta tähän asti” olevaa härpäkettä kupillisen verran ja myhäilivät tsingtaosta soikeana. Oli tullut aika suihkun ja unien. Nukku-Matti otti tilan haltuun ja herätyskello oli viritetty kuudeksi…


Isukil on rahaa

Ps. Suomi Vs Kiina fussball ottelut päättyivät 4-1 VOXin päheissä tiloissa. Imekää Kiina sitä!

Jan & Ktimi & Andy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti