tiistai 16. maaliskuuta 2010

14.3. Shenyang, Meidiqi

Kiertue alkoi turhan leppoisasti. Kolme ekaa keikkaa Pekingissä ja aivan monnimajan läheisyydessä. Kerkesi tottua hostellin nurkan takana olevaan WU-MART supermarkettiin ja lähikatuihin. Sunnuntaina alkoi kiertuearki ja hässäkkä. Klo 8.00 Frankin tapaaminen
ala-aulassa, kolme taksia alle, karmea määrä tavaraa päälle ja monnit rautatieasemalle.
Kunnon Amazing Race.

Ryhmä A: Timi, Pasi, Uula
Ryhmä B: Heikki, Janari
Ryhmä C: Antti, Fränki

Ryhmä A:
”Taksikuski jätti ryhmämme noin 200m päähän kohteesta. Päätimme ottaa lunkisti, kuten aina, ja peesata maaliin. Menimme sateen suojaan ja odotimme. Taktisesti olimme pistäneet raskaimmat kantamukset fyysisesti heikoimpien kyytiin”.

Ryhmä B:
”Vituu (SIC), mis ne on? Mä soitan timille.”

Ryhmä C:
(kuoleman hiljaista)

Ryhmä A:
”Haloo.”

Ryhmä B:
”KTimi!”

Ryhmä A:han lyllersi leppoista sisäänkäynnille. Ryhmä B ja C juoksivat selkähiessä läpi räntäisen/loskaisen siltaetapin.

Yllättäen yksi takseista vei rytmiryhmän eri pysäkille kuin kaksi muuta taksia. Vartin odottelun jälkeen kallista hätäpuhelua Timille ja sijainnin paikannusta. Kaikki kamat oli tietysti meidän taksissa, joten kaikkien kamat neljän jätkän niskaan. Tuohtuneen Frankin avustuksella rytmiryhmä vihdoin löytyi jostain päin asemaa. Suoraan junaan tappamaan aikaa.

Kaikki yrittivät nukkua, paitsi Pasi, joka loihti tunnissa MacBookillaan tulevan kesähitin.



ja linkki biisiin:
http://www.snipedrive.net/blog/hitti.mp3

Shenyangin taksitolpalla Timi valahti maitovalaan väriseksi. Muiden taksit lähtivät kohti keikkapaikkaa. Entisestään tuohtunut Frank jäi vahtimaan lähimpään McDonaldsiin rynnännyttä basistia. Mäkin tiskin takaa työntekijä ei sanonut mitään, vaan osoitti Timille suoraan vessan ovea. Kyykkyvessassa vierähtikin rapiat puoli tuntia höröhörön parissa. Ktimi oli reissun ensimmäinen ruoan uhri.

Kiertuemanageri ja tämän ristimä Diarrhea Man saapuivat vihdoin keikkapaikalle, jossa paikallinen hevioopperasuuruus oli hieronut soundcheckiä viimeiset kaksi tuntia. Suomimonnit pääsivät noin tunnin kuluttua lavalle kokeilemaan soundeja. Lava oli suurin ikinä, joten päättömänä hortoilleet kurpat olivat nopeasti tyytyväisiä omaan keikkaa edeltävään osuuteensa. Tässä vaiheessa yleisö päästettiinkin jo sisään ja vuorossa oli muutamia kaverikuvia.



Ennen keikkaa sovimme raha-asiat ja muut tarvittavat jutut kuntoon kiertuemanagerin kanssa. Frank alkoi pikkuhiljaa muuntautua takaisin Pauliksi. Ongelmia tuli, kun backstage vastaava ei antanut meidän syödä Paulin vaivalla hankkimia herkkunyyttejä takahuoneessa. Frank oli salamana takaisin kehissä ja laittoi tärkeilijälle luun kurkkuun. ”We can’t smoke.! We can’t drink beer! We can’t eat! What the fuck can we do?” En ole eläissäni nähnyt yhtä vihaista kiinalaista.



Keikalla oli pirun hauskaa. Pasi kannutteli katon rajassa olevalla rumpuraiserilla ja lavalla olisi ollut tilaa juosta jopa pyöräilyshortseissa. Nuorehko yleisö oli todella messissä. Nähtiinpä jopa moshpittiä ja muuta hyörinää. Henkilökohtaisesti paras kiinakokemukseni oli, kun jostain tukkamyllyn takaa näin Antin ottavan ”catwalkilla” salamavalojen välkkeessä yleisön haltuunsa Gorillaz-coverin aikana. Suoraan leffasta.

Keikan jälkeen oli kiirettä jakaa nimmareita julisteisiin ja räpsiä kaverikuvia. Yhdessä kuvassa nousin seisomaan lavan reunalle, jolloin kaksimetrinen järjestysmies huusi tiukkaan sävyyn: ”HAI!” Ymmärsin laskeutua takaisin lattialle.

Jättivenuelta siirryimme uusien kavereidemme, Larry’s Pizzan, kanssa ravintolatiloihin tappamaan aikaa ja odottamaan yöjunan lähtöä. Paul tilasi pöytään 10 ruokalajia ja länkkäreille sopivan määrän Tsing Taoa. Olo oli raukea.





Yöjuna onkin sitten luku erikseen. Tallailimme vaunujen ohi kädet ristissä toivoen kohdallemme rentouttavaa koloa. Tuloksen tultua mielenrauha oli Suomessa saakka. Vaunussamme oli 60 paikallista, 6 hengen ovettomissa / 3 kerroksisissa hyteissä. Meidät oli hajautettu eri hajuisiin kekoihin. Minulta (Timi) ja Uulalta kiskaistiin kesken unien tuplatyynyt niskojen alta korkea arvoisemmille tirehtööreille. Yö oli helvetti, mutta rakas rakas muisto.



Timppi & Heikki

2 kommenttia:

  1. Timppi on just tommonen rusinapulla, et se menee vetämään ankan vagiksii muilta salaa, ja sit muuttuu harmaaks.

    VastaaPoista