maanantai 15. maaliskuuta 2010

13.3. Peking, Mao Live House ja Uusi Monni

Tänään nukuttiin aika pitkään, paitsi isähahmomme Pasi heräsi taas aikaisemmin. Herättyämme siirryimme hostellin ”ravintolaan”. Tiesimme jo, että siellä oli ainakin erikoiset aamiaset. Tilasimme Kung pau kanaa pari annosta ja muutaman kasvisvaihtoehdon. Ateriat maksoivat kahdeksan rahaa paikallista, eli halvimmat ruoat tähän mennessä. Ruoka oli myös toiseksi parasta!





Seuraavaksi siirryimme tekemään soundcheckkiä. Hommat liukui kuin rasvattu vauva paistinpannulla. Hommat oli siis hallussa ja kaikilla hauskaa. Pian ei kuitenkaan enää naurattanut… Menin maksamaan Frankille muurireissumme 1200 rahaa., jos tämä tulisi paremmalle tuulelle, eikä enää epäilisi länkkärien vedättävän rahahommissa. Noh… Rahahommat olivatkin pahemmin retuperällä kuin kuvittelimmekaan. Frank latasi tuhdin kasan kuitteja pöytään aina lentokentän taksikurvailusta Hostellissa pötköttelyyn. Olimme olleet siinä uskossa, että oma ohjelmatoimistomme sekä paikallinen Hot Pot pulju olisivat hoitaneet rahaliikenteen etukäteen, mutta eipä hommat olleetkaan näin. Mitään rahaa ei oltu vielä siirretty ja Frank odotti meidän maksavan kaiken matkustamisesta ruokaan ja yöpymiseen. Pieni paniikki meinasi iskeä kun tajusin ettei vähäiset pelimerkkimme riittäisi edes viikonlopun yli.





Ei muuta kuin takaisin bäkkärille kertomaan ilouutiset Suomen monneille. Tilanteen analyysi ja hätäpuhelu Suomeen agentillemme Juha Yuanelle. Sielläkin päässä homman luultiin olevan selvä, eikä käteistä rahaliikennettä tarvitsisi käyttää. Nopean sumplimisen jälkeen olo huojentui, kun selvisi, että tarvittavan rahamäärän voisi siirtää Suomesta jonkun meistä tilille ja keräisimme vain kuitit talteen ja hoitaisimme raha-asiat maan tavalla. Saas nähdä mikä lopullinen järjestely tulee olemaan, mutta ei me aivan oman onnemme nojaan täällä jäädä.


Mao Live Housesta tallusteltiin supermarkettiin ostamaan stressiä lieventävät Tsing Taot, snacksiä ja vihreetä teetä terveyden edistämiseen. Hostellilla odotti uusi yllätys. Huoneeseemme oli ilmestynyt joku uusi asukki. Tyyppi ei ollut paikalla, mutta tällä monnilla on sähköhammasharja. Tolkien kirja, rillit ja Dolce&Gabbana lippis tuskin tulevat vähentämään tämän jannun tulevaa kärsimysnäytelmää. Kaiken lisäksi monni oli ominut itselleen kaksi kaappia, vaikka oli lunastanut vaan yhden sänkypaikan. Mm. Timpin ja Uulan sukat oli siirretty kaapista kaapin päälle. Onko tämä oikein? Kysyn vaan. Tämä tyyppi tulee kärsimään… Innolla odotetaan kaverin saapumista Tsing Tao höyryiseen majaamme.





Klo 0.38


Keikka oli erittäin jees! Jengiä oli reilu sata paikalla. Meininki oli katossa ja tukkamylly pyöri. Meillä oli kaksi lämmittelyaktia, Multi-Ego ja Larry’s Pizza. M-E oli jotain Bullet For My Valentine –tyyppistä musaa ja Larry’s Pizzaa voisi kuvailla vaikkapa california punkiksi. Monnit rykäisivät mm. Bob Marleyn biisin Could You Be Loved törkeenä OC punk-versiona. Larryt soittaa kaiken kaikkiaan kolme keikkaa Snipen kanssa. Huomenna luvassa päiväkeikka yökerhossa. Timi nostatti tunnelmaa Mao Live Housessa pitämällä Larry’s Pizza paitaa keikalla. Keikan jälkeen räpsittiin parit kaverikuvat ja fiilisteltiin yleisön kanssa. Antti koitti lämmitellä Frankia takaisin Pauliksi muutamalla kaskulla, johon Frank totesi: ”Your humour is cold, like Finland.”





Mutta nyt siihen olennaiseen… Uusi asukkimme oli mielessämme. Hiivimme hiljaa kardemumman yössä majapaikkaamme, jossa tämä ilkiö heilui. Avasimme oven ja suunnittelimme kunnon säikäytyksen, mutta tämä monni oli iso kuin mustikka muurahaisen silmissä ja se hirviö nukkui. Siihen tyssäsi poikien säikäytys, joten kävimme suihkussa ja siirryimme alakerran ravintola/baari fasiliteettiin. Nuudelit, Tsing Taot ja koijjaa. Toivottavasti köriläsmonni ei aamulla täräytä kärsään…. Onneks lähtö on jo klo 08.00 junalla kohti uutta kaupunkia. Keikan jälkeen juna takaisin Pekingiin, taksit uudelle juna-asemalle ja juna taas kohti uutta kaupunkia.


”Trains are funny.” –Paul, Hot Pot Music


- Heikki ja Antti

1 kommentti: